Kunststof kozijnen Nunspeet

Kunststof kozijnen Nunspeet

Dit mooie huis in Nunspeet heeft nieuwe eigenaren gekregen!

Voordat de nieuwe eigenaren het huis gaan bewonen, mag KME Timmerwerken alle houten kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen met HR++ glas.

Om de nieuwe kunststof kozijnen te kunnen plaatsen, worden eerst de oude houten kozijnen verwijderd. Deze worden eerst ingezaagd en met zorg uitgebroken. Door het kozijn eerst in te zagen verlaag je de spanning op de muur bij het uitbreken.

De oude houten kozijnen en overig afval, wordt door de mannen van KME Timmerwerken aangeveegd en afgevoerd.

KME Timmerwerken scheidt zoveel mogelijk bouwafval, zodat dit op de juiste manier gerecycled word.

oude deur
kunststof voordeur
Nieuwe kunststof deur

Ook de nieuwe voordeur is geleverd door KME Timmerwerken. Deze klant heeft gekozen voor een stijlvol design met melkglas. De nieuwe deur is onderhoudsvriendelijk en hoeft niet geschilderd te worden.

kunststof kozijn

In het kozijn naast de voordeur is naast het grote vaste raam, ook een draai-kiep raam aanwezig.

Het draai-kiep raam biedt een zomer- en winterstand. Bij de winterstand staat het raam een klein eindje open, maar is het niet te openen van buitenaf.

Mocht de klant de winterstand geen prettig idee vinden dan kan hij er ook voor kiezen om te ventileren d.m.v. het ventilatierooster.

Ook aan de binnenzijde wordt het kozijn netjes afgewerkt, waarna de schilder het geheel de ´finishing touch´ kan geven.

binnenzijde

Het plaatsen en aftimmeren van kunststof kozijnen is maatwerk. Het juiste gereedschap is daarbij van essentieel belang.

gereedschap
oude situatie
trespa
nieuwe situatie

In de dakkapel zijn uiteraard ook nieuwe kunststof kozijnen geplaatst. Daarnaast heeft KME Timmerwerken de dakkapel gerenoveerd. De dakkapel is voorzien van Trespa. Trespa is onderhoudsvriendelijk, zeer sterk en weersbestendig. Ook is Trespa leverbaar in diverse kleuren.

zijgevel oude situatie
zijgevel nieuwe situatie
Inbouwkast Kampen

Inbouwkast Kampen

In Kampen hebben klanten KME Timmerwerken weten te vinden om een inbouwkast op maat te realiseren. Op deze zolder wordt de wasmachine en warmtewisselaar netjes weggewerkt. Tevens wordt er een grote kastruimte gemaakt met schuifdeuren.

Oude situatie

Allereerst wordt de verdeling van de kast bepaald. Op de onderstaande foto is de basis opgebouwd voor het gedeelte waar schuifdeuren geplaatst zullen worden. De basis is opgebouwd uit regelwerk en mdf platen van 18 mm dik.

De wasmachine zal weggewerkt worden achter openslaande deuren. Omdat de kast maatwerk betreft, moeten ook de deuren door KME Timmerwerken gemaakt worden.

De deuren worden voorzien van meubelscharnieren met een soft-close functie. De gaten voor de scharnieren worden d.m.v. een boormal uitgeboord, waarna de scharnieren kunnen worden bevestigd aan de deur.

Meubelscharnieren

Achter de openslaande deuren is de opbergruimte optimaal benut, doordat er boven en naast de wasmachine nog legplanken gemaakt zijn.

Naast de wasmachine staat de warmtewisselaar. Deze wordt achter schuifdeuren geplaatst. Zo is er gemakkelijk toegang tot de warmtewisselaar voor onderhoud etc., maar lijkt ook deze netjes te zijn ´opgeruimd´. In de overige kastruimte worden wederom legplanken geplaatst. De schuifdeuren rollen soepel dankzij een ´Storemax´ schuifrail.

schuifdeuren

De openslaande deuren zijn verder naar achteren geplaatst ten opzichte van de schuifdeuren. Hier is bewust voor gekozen om voldoende ruimte te houden bij de trapopgang.

De klant werkt de kast zelf af door deze in de gewenste kleur te schilderen en handgrepen naar eigen stijl te monteren.

Kunststof kozijnen Nunspeet

Kunststof kozijnen Nunspeet

KME Timmerwerken mocht in Nunspeet een volledig huis voorzien van nieuwe kunststof kozijnen en deuren. Op de bovenverdieping zijn tevens elektrische rolluiken geïnstalleerd en alle ramen zijn voorzien van inzethorren.

Zorgvuldig worden de houten kozijnen verwijderd. Door deze eerst in te zagen is het kozijn makkelijker te verwijderen, waardoor er minder kans is op beschadigingen aan de muur. De oude kozijnen en het overige bouwafval wordt door KME Timmerwerken afgevoerd.

Voor de werkzaamheden op de bovenverdieping maakt KME Timmerwerken gebruik van een steiger. Dit is niet alleen veiliger werken voor de timmermannen, met slecht weer kan er een zeil gespannen worden die de meeste regen buiten houdt.

De klanten hebben op de slaapkamer een draai-kiepraam dat naar binnen toe open gaat. Hier is bewust voor gekozen, omdat er aan de buitenzijde een rolluik geplaatst is. Zo kan het kunststof raam ook open gezet worden als het rolluik gesloten is. Uiteraard is het mogelijk om de draaidelen naar buiten draaiend te bestellen.

De kunststof kozijnen zijn voorzien van HR++ glas. HR++ glas heeft een betere isolatiewaarde als dubbel glas. HR++ glas is dikker en anders dan bij dubbel glas is de spouw met edelgas gevuld. Bij dubbel glas is dit gevuld met lucht. Door het plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ glas kunt u in aanmerking komen voor de duurzaamheidssubsidie van de overheid.

Slaapkamerraam buitenaanzicht
Rolluik
Badkamerraam buitenaanzicht
Badkamerraam binnen aanzicht

De draaidelen zijn naar wens van de klant van een andere kleur voorzien als de rest van het kunststof kozijn. Zo heeft deze klant gekozen voor een wit kozijn met houtnerf en zijn de draaidelen in antraciet uitgevoerd evenals de deuren van de benedenverdieping.

Oude entree
Nieuwe entree
Oude achterdeur
Nieuwe achterdeur

In de kunststof voor- en achterdeur zijn gelijk sluitende cilinders geplaatst. Deze kunnen dus met dezelfde sleutel worden geopend en afgesloten. KME Timmerwerken plaatst altijd SKG-gecertificeerde sloten. Voor sloten met een SKG-certificaat geldt in de regel dat ze gezien worden als de beste beveiliging tegen inbraken.

“Alle kozijnen in ons huis laten vervangen door KME Timmerwerken, Johan is een echt professional, houdt zich goed aan zijn afspraken en werkt heel netjes. Aanrader!”

Kunststof Smart slide schuifpui Elburg

Kunststof Smart slide schuifpui Elburg

In Elburg heeft KME Timmerwerken een groot raamkozijn mogen vervangen voor een kunststof smart slide schuifpui van Aluplast. Zo heeft de klant gemakkelijk toegang tot de achtertuin.

Oude situatie

Om een kunststof schuifpui te kunnen plaatsen wordt er nog een stuk van de muur uitgebroken. Oude kozijnen en afval kunnen indien gewenst afgevoerd worden door KME.

Aluplast

smart slide

Als het kunststof kozijn van de schuifpui op zijn plek zit, wordt het glas en deurbeslag geplaatst. De klant heeft gekozen om enkel deurbeslag aan de binnenkant te plaatsen. Zo is de schuifpui enkel van binnenuit te openen. De smartslide is te bestellen in verschillende afmetingen, beglazing en kleuren. Ook kan een smartslide indien gewenst voorzien worden van ventilatierooster.

De smart slide schuifpui is voorzien van een TPE afdichting. Deze benaming wordt gebruikt voor kunststoffen die bij kamertempratuur elastisch en bij verhitting thermoplastisch zijn.

Door dit materiaal te gebruiken wordt er een veel hoger warmteoverdrachtscoëfficiënt verkregen.

De buitenzijde wordt afgewerkt met trespa. Dit is weersbestendig en gemakkelijk schoon te houden.

De binnenzijde zal door de stukadoor worden afgewerkt, waarna de klant de muren in de gewenste kleur kan schilderen.
De klant kan gaan genieten van een gemakkelijke toegang tot de achtertuin, een betere isolatiewaarde en meer natuurlijk lichtinval in huis.
Kunststof kozijnen Apeldoorn

Kunststof kozijnen Apeldoorn

KME Timmerwerken werd in Apeldoorn ingeschakeld voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden aan deze woning. De eigenaren van de woning hebben deze recent gekocht en willen grondig verbouwen, voordat zij gaan genieten van hun nieuwe huis.

Oude situatie achterzijde
Oude situatie voorzijde
kunststof kozijnen

Als de kozijnen geleverd en op locatie aanwezig zijn, kunnen de werkzaamheden beginnen.

Voordat de nieuwe kunststof kozijnen geplaatst kunnen worden, moeten de oude kozijnen en deuren worden verwijderd. Dit geeft een hoop rotzooi, maar KME Timmerwerken zorgt indien gewenst voor de afvoer van het afval.

Oude situatie

De kleur en stijl van de kozijnen en de deuren zijn volledig naar wens van de klant. Zo is er gekozen voor een voordeur met melkglas i.p.v. blank glas. Dit geeft meer privacy. De ramen aan de voorzijde zijn groter gemaakt, zodat er meer natuurlijk licht de woning in komt.

Nieuwe situatie

KME Timmerwerken heeft de gevel voorzien van Trespa en nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas geplaatst. Op de bovenste verdieping is tevens gekozen voor zonwerend glas. Niet alleen zal de isolatiewaarde voor deze woning verhoogd worden, ook zullen de klanten plezier hebben van een onderhoudsarme gevel. Het reinigen met een sopje is voldoende voor de Trespa gevelbekleding.

In het kleurenpalet kunt u zien in welke kleuren KME Timmerwerken kunststof kozijnen kan leveren.

Trespa

Ook de garage wordt grondig aangepakt en onderdeel van het woonoppervlak gemaakt. Hier wordt een betonvloer gestort waarbij de vloer, plafond en wanden worden geïsoleerd.

OSB platen
OSB platen worden geplaatst tegen het regelwerk. Dit zorgt voor extra stevigheid in de wanden. Ook kunnen er dingen opgehangen worden aan de muur.
gipsplaten
Over de OSB platen worden gipsplaten bevestigd. Deze zijn goed af te werken met stuukwerk, behang of muurverf.

In de achterwand is een doorgang gecreëerd

De garage is verbouwd tot een geïsoleerde bijkeuken waar elektra en wateraansluitingen geplaatst zijn. De bijkeuken kan worden ingericht naar wens van de klant en is een ideale ruimte om bijvoorbeeld de wasmachine of een extra vriezer/koelkast neer te zetten.

Op de bovenverdieping is een kunststof kozijn geplaatst met vaste en draai-kiep ramen.

De grote ramen aan de achterzijde van de woning zorgen voor een optimale lichtinval. En de openslaande deuren geven gemakkelijk toegang tot de tuin.

Achterzijde woning