Zolderverbouwing Kampen

Zolderverbouwing Kampen

Een zolder hoeft niet altijd een lege ruimte te zijn waar spullen opgeborgen worden. Deze klanten hebben in een 3D-ontwerp hun creativiteit bij KME Timmerwerken aangeleverd. Johan bleek voor hun de juiste timmerman om deze ideeën tot werkelijkheid te maken.

De indeling van de kamer en overloop wordt zichtbaar.

zolderverbouwing

De wanden zijn geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten. Daar waar gewenst zijn elektradraden getrokken om stopcontacten aan te sluiten.

Boven de kamer is een balklaag geplaatst. Hierop zijn vloerplaten gelegd die ervoor zorgen dat vloer stevig genoeg is om op te kunnen lopen. Dit is van belang aangezien de ruimte gebruikt zal worden als speelzolder voor de kinderen.

De speelzolder is te bereiken door een op maat gemaakte trap.

uitvrezen

Uitvrezen van de traptreden

Maatwerk
Balustrade

De balustrade van de speelzolder is zo ontworpen dat het veilig is voor de kinderen om te spelen, maar ook nog voldoende daglicht door laat.

De zolder heeft binnen een week een compleet andere uitstraling gekregen.

Is uw zolder ook toe aan een verbouwing? Neem contact op met KME Timmerwerken

Overkapping Zwolle

Overkapping Zwolle

Deze klanten hebben KME Timmerwerken ingeschakeld om een overkapping op deze plek in de tuin te zetten. De ideeën en wensen zijn doorgesproken met de klanten en door middel van een samenwerking tussen KME Timmerwerken en de klanten is deze overkapping gebouwd.
Douglas hout
De overkapping is gebouwd uit Douglas hout. Douglas hout is één van de hardste Europese houtsoorten en is duurzamer dan bijvoorbeeld vuren- en grenenhout. Douglas hout hoeft niet behandeld te worden, maar zal dan vergrijzen door weersomstandigheden. U kunt er ook voor kiezen om het hout te bewerken met een beits.

De Douglas staanders zijn bevestigd op schroefpoeren. De schroefpoeren zijn in beton gestort, dit zorgt voor de stevigheid van de overkapping. De afmeting van de schroefpoeren wordt uit de grondtegel geslepen en deze wordt netjes terug geplaatst.

De balklaag voor het dak rust op de voorbalk en aan de achterkant tegen de schuur, zo wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld.

De Y-vormige constructie zorgt voor extra stevigheid.

EPDM dakbedekking
Het dak is opgebouwd uit halfhouts rabat. Dit betekent dat de planken beter op elkaar aansluiten door de verbinding. Het geheel wordt waterdicht gemaakt door een EPDM dakbedekking.

Om de overkapping een sfeervolle uitstraling te geven wordt er een zijwand van Douglas hout gemaakt en voor de schutting geplaatst.

overkapping

De overkapping is in 2 dagen volledig opgebouwd. Als de klanten de overkapping hebben ingericht kunnen zij gaan genieten van het mooie weer.

Veranda Apeldoorn

Veranda Apeldoorn

Deze tuin heeft een totaal andere uitstraling gekregen, doordat de timmermannen van KME Timmerwerken hier een veranda geplaatst hebben. Deze veranda is maar liefst negen meter breed en vier meter diep.

De palen van het skelet staan op een constructie van beton. Dit is voor aanvang van de bouw gestort en uitgehard.

Met grote precisie worden de balken geplaatst

Als het dak erop zit, begint de veranda zijn vorm te laten zien.

Voor een stoere uitstraling heeft de klant gekozen om de wanden te laten bekleden met zwart, Zweeds rabat. Tevens is er op de foto te zien dat er een opbergruimte binnen de veranda gecreëerd is.

Doordat er in de veranda gebruik is gemaakt van Douglas vlonderplanken valt het hoogteverschil in de tuin weg. Dit is niet alleen mooier, maar ook nog eens praktisch.

De veranda is gezet in slechts vijf dagen.

Zoals u kunt zien is deze al ingericht en helemaal klaar voor mooie zomeravonden.