Aanbouw Apeldoorn

Aanbouw Apeldoorn

Deze klant heeft KME Timmerwerken benaderd, doordat een kennis enthousiast was over het geleverde werk bij hem thuis.

Al tijden was deze klant op zoek naar de juiste aannemer om haar creatieve ideeën voor een aanbouw tot werkelijkheid te maken. Na overleg met Johan bleek hij de vakman waar zij naar zocht en konden de werkzaamheden beginnen.

Als het beton van de fundering goed uitgehard is kan er begonnen worden aan de opbouw.

De wanden worden op maat gemaakt, waarbij er rekening wordt gehouden met het grote kunststof kozijn met de openslaande deuren.

Aan de buitenzijde van de wanden is dampdoorlatende folie met ventilatielat geplaatst. Hier wordt een Hydro plaat tegenaan geplaatst. Deze zijn watervast, isolerend en brandwerend. Over de Hydroplaten wordt speciaal buitenstukwerk aangebracht wat uiteraard weersbestendig is.

Pas als de aanbouw waterdicht is, worden de oude gevel en het kozijn zorgvuldig afgebroken. KME Timmerwerken zorgt hierbij dat de oude materialen netjes worden afgevoerd en waar mogelijk worden gerecycled.

Van binnenuit zijn de wanden en het plafond geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten. De gipsplaten voor het plafond zijn van een andere dikte dan de wandplaten. Hier is bewust voor gekozen om het plafond van de aanbouw netjes op het bestaande plafond te laten aansluiten.
De wanden en het plafond zijn gestukt en de vloer is afgewerkt met een cementdekvloer. Ook zijn het lichtplan en de stopcontacten geplaatst.

Om de aanbouw bij de inrichting van het huis te betrekken wilde de klant een bargedeelte aan de keuken. Dit heeft KME Timmerwerken vorm gegeven met een eikenhouten blad die op het bestaande blad is gemonteerd.

Door het gebruik van verschillende materialen wordt de creativiteit van de klant zichtbaar. Tevens vormen zij een sfeervol geheel.

Dankzij het grote kozijn met openslaande deuren komt er veel daglicht binnen en wordt de tuin betrokken bij de inrichting.
De aanbouw van ca. 1,5 meter diep geeft de woning aanzienlijk meer ruimte.
Kunststof kozijnen in Nunspeet

Kunststof kozijnen in Nunspeet

In Nunspeet heeft KME Timmerwerken de beneden verdieping van een woning mogen voorzien van kunststof kozijnen en deuren.

Oude situatie (houten kozijnen/deur)

Kunststof kent vele voordelen in vergelijking tot de houten variant. Het materiaal is goedkoper en bovenal duurzamer. KME Timmerwerken plaatst kozijnen van het merk; Aluplast. Deze komen i.c.m. het HR++ glas in aanmerking voor de duurzaamheidssubsidie van de overheid.

Nieuwe kunststof kozijnen en deur.

De deur is volledig vorm gegeven naar wens van de klant.

Bij deze deur is te zien dat er is gekozen voor het gebruik van melkglas en dat de donkerblauwe kleur behouden is.

De deuren die KME Timmerwerken plaatst zijn leverbaar in verschillende modellen en/of kleuren. Klik hier voor een overzicht van de beschikbare modellen.

Oude situatie

Aan de achterzijde van de woning wilde deze klant graag dubbele openslaande deuren. Ook dit is mogelijk om in kunststof te laten plaatsen.

Openslaande deuren kunststof
Nieuwe kunststof kozijnen met dubbele openslaande deuren.
Aanzicht van binnenuit
Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Het plaatsen van kunststof kozijnen is één van de werkzaamheden die KME Timmerwerken met regelmaat mag uitvoeren. De kunststof kozijnen met HR++ glas komen in aanmerking voor de duurzaamheidssubsidie van de overheid.

Als je graag nieuwe kozijnen wilt, hoe worden deze dan geplaatst?

Kitranden lossnijden

Glas verwijderen

Kozijn uitbreken

Allereerst worden de oude (houten) kozijnen zorgvuldig verwijderd. KME Timmerwerken zorgt ook voor het afvoeren van de oude kozijnen.

Als de oude kozijnen verwijdert zijn, worden er stelkozijnen geplaatst. Stelkozijnen zorgen ervoor dat de kunststof kozijnen een goede aansluiting hebben op de buitengevel en stevig vastgezet kunnen worden.

Houten kozijn
Kunststof kozijn

Met het bestellen van kunststof kozijnen zijn er talloze opties. Bent u wel tevreden over de indeling van een openslaand raam ten opzichte van een vast raam? Dan kan deze opstelling in het nieuwe kozijn overgenomen worden. In dit geval is de opstelling over genomen, maar is het bovenste klapraampje vervangen door een vast raam. Het openslaande raam is een draai-kiep raam geworden, waarbij het zelfs mogelijk is om de kiepstand in zowel zomerstand (ruime opening) als winterstand (minimale opening) te zetten. In de winterstand kunt u met een gerust hart van huis terwijl het huis ventileert. Vindt u dit toch geen prettig idee dan is er altijd de mogelijkheid om ventilatieroosters in de kozijnen te plaatsen.

De ventilatieroosters worden in dezelfde kleur als het kozijn besteld. Zo vallen deze vrijwel niet op.
De binnenkant van het kozijn is bestelt in de kleur antraciet.

Wilt u weten in welke kleuren kunststof kozijnen besteld kunnen worden? Klik hier

Houtnerf

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

In Apeldoorn heeft KME Timmerwerken een volledige woning mogen voorzien van kunststof kozijnen.

Lasverbinding

De kunststof kozijnen zijn naar wens van de klant in de kleur antraciet bestelt. Ook is er gekozen voor een lasverbinding. Dit is een schuine verbinding (V-super), zoals te zien op de foto.

De oude kozijnen worden verwijderd en uiteraard netjes afgevoerd door KME Timmerwerken.

Oude kozijnen
Nieuwe kozijnen

Kunststof kozijnen kunnen in alle gewenste afmetingen bestelt worden. In het langwerpige kozijn heeft de klant ervoor gekozen om melkglas te laten plaatsten. Doordat de badkamer zich hier bevindt, geeft het melkglas een extra stukje privacy.

Melkglas
De voordeur van de woning is helemaal in stijl met de kozijnen van de bovenverdieping. Hier is wederom het melkglas terug te vinden. Alle ruiten zijn voorzien van HR++ glas, inclusief het melkglas. HR++ glas heeft een hogere isolatiewaarde dan dubbelglas. Dit komt doordat de tussenruimte bij HR++ glas is gevuld met edelgas in plaats van lucht.

Wist u dat HR++ glas ook te bestellen is met extra opties? Zo kunt u onder andere kiezen voor geluiddempende en/of zonwerende beglazing.

De kozijnen van Aluplast zijn voorzien van een blokprofiel. De opbouw en voordelen van een blokprofiel zijn uiteraard ook te vinden op onze website.

aluplast blokprofiel

Zelfs in de meest kleine afmetingen kan er ventilatierooster geplaatst worden.

Aan de achterzijde zijn de oude houten kozijnen ook vervangen voor kunststof. Dit is onderhoudsarm, want in tegenstelling tot hout hoef je het niet te schilderen. Ook is kunststof duurzaam. Het is bestand tegen UV-straling en andere weersinvloeden. De ruimte tussen de ramen is voorzien van een Trespa plaat in dezelfde kleur als de kozijnen.

Aan de binnenkant zijn de kozijnen afgewerkt met watervaste plinten die de klant in iedere gewenste kleur kan schilderen. Deze woning heeft binnen een week een compleet nieuwe uitstraling gekregen door de kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

In Nunspeet heeft KME Timmerwerken weer een woning van kunststof kozijnen mogen voorzien.

Allereerst worden de oude kozijnen zorgvuldig verwijderd en nieuwe stelkozijnen geplaatst. Stelkozijnen zorgen ervoor dat de kunststof kozijnen een goede aansluiting hebben op de buitengevel en stevig vastgezet kunnen worden. Uiteraard worden de oude kozijnen netjes afgevoerd door KME Timmerwerken.

De oude kozijnen met enkelglas bestonden uit 3 smalle ramen. In de nieuwe kunststof kozijnen is een groot vast raam en een smaller draai-kiepraam gezet. Uiteraard zijn de nieuwe kunststof kozijnen voorzien van HR++ glas voor een goede isolatiewaarde. Tevens vergroot het de wooncomfort en bespaart het kosten op de energierekening.

Kunststof kozijnen

De nieuwe kunststof kozijnen zijn door de klant in de gewenste kleur bestelt. Zoals u kunt zien op de foto is het ook mogelijk om de draaidelen in een andere kleur te laten uitvoeren. Ook de binnen- en buitenkant van het kozijn kan in een andere kleur gekozen worden.

De kozijnen op de foto zijn antraciet en de draaidelen structuur wit met een houtnerf.

Klik hier om alle kleuren te bekijken