Zolderverbouwing Kampen

Zolderverbouwing Kampen

Een zolder hoeft niet altijd een lege ruimte te zijn waar spullen opgeborgen worden. Deze klanten hebben in een 3D-ontwerp hun creativiteit bij KME Timmerwerken aangeleverd. Johan bleek voor hun de juiste timmerman om deze ideeën tot werkelijkheid te maken.

De indeling van de kamer en overloop wordt zichtbaar.

zolderverbouwing

De wanden zijn geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten. Daar waar gewenst zijn elektradraden getrokken om stopcontacten aan te sluiten.

Boven de kamer is een balklaag geplaatst. Hierop zijn vloerplaten gelegd die ervoor zorgen dat vloer stevig genoeg is om op te kunnen lopen. Dit is van belang aangezien de ruimte gebruikt zal worden als speelzolder voor de kinderen.

De speelzolder is te bereiken door een op maat gemaakte trap.

uitvrezen

Uitvrezen van de traptreden

Maatwerk
Balustrade

De balustrade van de speelzolder is zo ontworpen dat het veilig is voor de kinderen om te spelen, maar ook nog voldoende daglicht door laat.

De zolder heeft binnen een week een compleet andere uitstraling gekregen.

Is uw zolder ook toe aan een verbouwing? Neem contact op met KME Timmerwerken

Zolderverbouwing met dakkapel

Zolderverbouwing met dakkapel

Via KME Timmerwerken hebben deze klanten een dakkapel op de zolderverdieping laten plaatsen. Tevens hebben zij de complete zolder laten verbouwen tot 2 afgewerkte kamers.

Uiteraard wordt het afval netjes afgevoerd door KME Timmerwerken.

Aan de achterzijde van de woning wordt het gat gemaakt, om de prefab dakkapel te plaatsen. De dakkapel wordt met een kraan op het dak gehesen. Doordat de dakkapel geprefabriceerd is, kan hij in één dag geplaatst worden en is het dak direct weersbestendig.

Het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van een woning kan in veel gevallen vergunningsvrij.
Deze dakkapel is naar wens van de klant voorzien van rolluiken, draaikiep ramen, ventilatieroosters en insectenhorren.

De wanden zijn opgebouwd met houtenstaanders. Tegen de houtenstaanders zijn OSB platen gemaakt met daartussen isolatie. OSB is geluiddempend en maakt de wanden extra stevig. Het is dus mogelijk iets aan de wanden te monteren.

Kabels voor elektriciteit worden in het plafond, achter de gipsplaten weggewerkt. En de spots, die zijn te bedienen op afstand, worden op de gewenste plekken geplaatst.

Ook zijn er in de wanden extra dubbele stopcontacten gezet.

Overloop
Zoldertrap
Opklapbare zoldertrap
Opbergruimte

In de nok van het dak is een opbergruimte gecreëerd die door middel van een opklapbare zoldertrap te bereiken is. De Keylite zoldertrappen hebben een brandwerendheid van 30 minuten en zijn netjes afgewerkt met antikras beschermdoppen aan de onderkant.

Kamer 1

Alle wanden zijn afgewerkt met gipsplaten deze worden gestuukt en kunnen daarna geschilderd of behangen worden.

Het dakraam is van de achterzijde verplaatst naar de voorzijde, waardoor er ook in deze ruimte veel natuurlijke lichtinval aanwezig is.

Kamer 2
Zolderverbouwing Harderwijk

Zolderverbouwing Harderwijk

In Harderwijk heeft KME Timmerwerken deze lege zolderruimte omgetoverd tot een ruime slaapkamer.

HSB wanden
De indeling van de zolder wordt bepaald door het zetten van regelwanden.

Het dak wordt geïsoleerd en het elektrawerk aangelegd.

Gipswanden
De wanden zijn, net als het dak, geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten. Achter de gipsplaten is er gekozen om houten platen te plaatsen. Dit heeft als voordeel dat er iets aan de wanden bevestigd kan worden en het biedt de constructie extra stevigheid.
Naast de trapopgang is een opbergruimte gemaakt, waardoor alle ruimte optimaal wordt benut.

Alle leidingen en bedrading zijn netjes weggewerkt achter de wanden.

Wij bedanken deze klanten voor het nasturen van deze foto’s, zodat wij het eindresultaat met u kunnen delen.

eindresultaat
Zolderverbouwing
De kastenwand naast de deur is volledig vorm gegeven naar de wens van de klant.

De volledige kamer is gestuukt en klaar om geschilderd en ingericht te worden.

Wij bedanken deze klanten voor het nasturen van deze foto’s, zodat wij het eindresultaat met u kunnen delen.

Zolderverbouwing Harderwijk

Zolderverbouwing Harderwijk

KME Timmerwerken heeft in Harderwijk een zolder mogen verbouwen. Deze open ruimte is omgetoverd tot overloop en een ruime slaapkamer.

Keylite zoldertrap

De opbergruimte kan worden bereikt door een opklapbare zoldertrap van Keylite. Deze zoldertrappen hebben een brandwerendheid van 30 minuten en zijn netjes afgewerkt met antikras beschermdoppen aan de onderkant.

De wanden zijn geïsoleerd voorzien van gipsplaten. Via KME is de stukadoor langs geweest, om het zowel het plafond als de wanden glad te maken. Als het stucwerk gedroogd is kunnen de wanden direct geschilderd of behangen worden.
Zolderverbouwing Kampen

Zolderverbouwing Kampen

KME Timmerwerken heeft in Kampen een zolderverbouwing mogen uitvoeren. Deze zolder is in één week tijd compleet veranderd. In overleg met de klant is ervoor gekozen om twee kamers op de zolder te realiseren en een dakserre te plaatsen.

De wanden zijn opgebouwd met houtenstaanders. Tegen de houtenstaanders zijn OSB platen gemaakt met daartussen isolatie. OSB is geluiddempend en maakt de wanden extra stevig. Het is dus mogelijk iets aan de wanden te monteren.

Over de OSB platen zijn gipsplaten met ronde kant geplaatst. Als de gaatjes zijn gestopt, zijn deze platen direct overschilderbaar.

KME Timmerwerken heeft in de wanden zijn deur-kozijn-sets geplaatst. Deze deuren zorgen voor afsluitbare ruimten op de zolder.

Op deze foto is de trapopgang met ruime overloop zichtbaar.

In één van de kamers is een inbouwkast gemaakt.

De klanten hebben gekozen om een Keylite dakserre te laten plaatsen. De dakserre zorgt voor drie keer meer daglicht dan een dakkapel. In sommige gevallen kan een dakserre zonder vergunning geplaatst worden.

De sparing is van binnenuit gemaakt wat zorgt voor een veilige werksituatie.

In één dag is de dakserre geplaatst.

Op deze foto is de constructie van de dakserre zichtbaar

Bij de dakserre is een draagbalk geplaatst om het gewicht van het dak op te vangen.

Alle ramen in de dakserre kunnen open gezet worden, door middel van een bedieningsstok. De ramen zijn voorzien van lichtdoorlatende, handbediende rolgordijnen.

Bij de zolderverbouwing zijn in alle ruimten stopcontacten geplaatst. En alle aansluitingen met het dak zijn netjes afgewerkt met plinten.

KME Timmerwerken heeft de zolder zo afgewerkt dat deze klaar is om geschilderd te worden.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.